Naturopplevelser

Naturbasert AS tar dere med på turer i fjellet på sommeren. Natur- og fjellhistorisk guiding hvor formålet er å formidle fjellets egenverdi og skape forståelse for fjellnaturens mangfold, sårbarheten, storheten, historien til fjellet og lokalbefolkningens bruk av fjellet tidligere og frem til i dag.

Viktigst er at alle som deltar på turer med Naturbasert føler seg sett og ivaretatt, og får oppleve høyfjellet på en trygg og god måte. Kjell-Petter har 30 års erfaring som aktiv fjellguide og friluftsmann, er fra Vågå og har vokst opp med fjellene, historiene, folket og kjenner fjellets verdi for bygdefolket, og vet hvor viktig fjellets frie liv er for det moderne mennesket.

Forholdene på breen endrer seg gjennom sommeren. Først på sommeren er det snø. Senere på sommeren er det mye blåis og det kan være glatt og mye vann/slaps på breen. Ta på fjellsko! Som er ment for fjellet. Ta med vinterklær i sekken, også lue og votter. Ta med vanntett jakke. Dersom forholdene skulle kreve brodder eller stegjern kan dette lånes av Naturbasert sammen med isøkser. Det gis instruksjon på brekanten for bruk av utstyret. Sele og system for trygg innbinding i taulaget ordnes.

Hver deltaker ordner med egen mat og drikke for turen. Maks antall personer i taulaget er 10 stykker. Turen tar anslagsvis 6 timer, veldig avhengig av deltagere i følget og været i fjellet. Dersom været slår seg helt vrang så står Naturbasert fritt til å snu for å ivareta forsvarlighet og sikkerhet til deltagerne. Kostnader for turen refunderes ikke.

Dersom en annen bretur ønskes kan Smørstabbreen anbefales. Denne turen starter med oppmøte på Krossbu, på parkeringsplassen nedenfor turisthytta. Dette er en ren bretur hvor vi vandrer opp brefallet og tar oss opp til det spektakulære Soria Moria-isslottet, avhengig av hvor kompetent brelaget er. Samme krav til klær og utstyr som til Galdhøpiggturen. Maks 10 personer deltar.

NB! Dersom det er ønske om at Kjell-Petter skal legge opp en spesiell tur for dere som ønsker det, så gjør han gjerne det etter avtale. Turen behøver ikke å være avansert eller krevende, men dere som ønsker det vil kunne nyte godt av Kjell-Petter sin kunnskap og formidlingsevne på slike turer. For dere som liker å fiske kan Naturbasert legge opp en fjelltur med innlagt stans for fiske ved et spesielt fjellvann/elv. Fangst garanteres ikke. Ta kontakt for en samtale! Deltagerne ordner selv med fiskekort og holder fiskeutstyr selv.

Turene kan også være en del av et behandlingsopplegg i samråd med terapeut, lege, eller behandlende instans.

Priser

Galdhøpiggen

Barn

kr 300,-

fra 8 til 12 år

Voksen

kr 500,-

over 12 år

Smørstabbreen

Barn

kr 400,-

fra 8 til 12 år

Voksen

kr 600,-

over 12 år

Alle priser er per person.

Spesielle turer etter eget ønske; Priser avtales 

Kjell-Petter er utdannet som breinstruktør gjennom NHI (Norges Fjellhøyskole) med Nils Faarlund som vegleder. I tillegg har han fordypning i fjellets betydning for mennesket fra mellomfag i sosiologi.

Turene i år går til Galdhøpiggen fra Juvasshytta over Styggebreen. Vi blir ikke alene på disse turene da Juvasshytta har egne taulag som går opp hver dag. Kjell-Petter er trygg på at dere, gjennom hans kyndige vegledning, kjenner dere litt nærmere fjellets natur, historie og mytologi selv om det er mange andre taulag på veg opp samme dagen.

Oppfordringen er: forsøk å legge fra deg alle hverdagsbekymringer og uromomenter fra hverdagen og slapp av, nyt fjellets storhet, gi deg tid til undring, kjenn etter om du kan finne en følelse av «noe større» her oppe. Men viktigst av alt; vær nysgjerrig!

Bestilling

Vilkår & Betingelser

Ro og fred, og tid til ettertanke…

Kontakt

Postadresse

Naturbasert AS
Heggvinvegen 25
2324 Vang på Hedmarken

Telefon

+47 474 54 927

E-post

post@naturbasert.com

Åpningstider

Mandag til fredag mellom 08.00 til 16.00.

Men vi ringer opp igjen dersom du ringer til andre tider eller kontakter på annen måte.